Belgegeçer Türkçe karşılığı nedir?
Belge aktarıcısı, diğer adıyla faks, telefonun icadından sonra icat edilen bir cihazdır. Bu araç sayesinde hazırlanan aynı belgeler karşı tarafa hızlı bir şekilde iletilebilir.
Belgegeçer ne zaman icat edildi?
24 Kasım 1924’te, şu anki tasarımı 1924’te American Radio Corporation of America (RCA)’dan Richard H. Ranger’ın araştırmaları sonucu ortaya çıkan cihaz kullanılarak New York’tan Londra’ya bir fotoğraf taşındı. Modern belge pasaportu ise 1970’lerin ortalarında geliştirildi.
Belge geçer’in diğer adı nedir?
Kubbealtı Sözlük Ünite. i. (Belge ve Geç-mek kökünden, isim-fiil eki Belge Geç-er’in yapılmasıyla) Yazılı belge ve bilgilerin telefon veya faks yoluyla bir yerden başka bir yere anında iletilmesini sağlayan araç.
Belgeç numarası nedir?
Kimlik numarası, bir kişinin kimliğini doğrulamak ve resmi kayıtlar aracılığıyla izlenebilirliği sağlamak için kullanılan benzersiz bir numaradır. Türkiye’de, T.C. Kimlik numarası olarak adlandırılır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her birine bir kez verilen ve ömür boyu geçerli olan bir numaradır.
Orjinal Türkçe karşılığı nedir?
Türk Dil Kurumu’na göre orijinal kelimesi “orijinal, fabrikasyon ve taklit olmayan ekipman, otantik, alışılmışın dışında, şaşırtıcı” anlamına gelir. Orijinal Fransızca kelimeden Türkçe’ye çevrilmiş bir kelimedir. Ayrıca sıfat olarak da kullanılır.
Belge yabancı karşılığı nedir?
Doc. (Belge) kısaltması.
Faksın Türkçesi ne?
Faks kelimesinin doğru anlamını detaylıca bilmek isteyebilirsiniz. TDK’ya göre faks kelimesi belge anlamına gelir.
Fax’dan önce ne vardı?
Faks telefondan önce ortaya çıktı. İskoç mucit Alexander Bain, 1843’te teller üzerinden görüntü iletebilen bir elektrikli telgraf için tasarım patenti aldı. Öte yandan, ilk telefon 1876’da Alexander Bell tarafından patentlendi (ilginçtir ki, o da Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiş bir İskoç’tu).
İnsanoğlunun ilk iletişim aracı nedir?
Tarih boyunca iletişim yöntemleri insan topluluklarının ihtiyaçlarına uyacak şekilde tasarlanmıştır. Bilinen en eski iletişim araçlarından biri olan ve kil tabletlere yazılan piktografik yazı, Sümerler tarafından MÖ 3500’de keşfedilmiştir.
Fax Türkiye’ye ne zaman geldi?
Bunu zor da olsa başardık. 1984’ten sonra Türkiye’nin dış dünyaya açılmasına, telefon ve altyapının genişlemesine paralel olarak faks satışları patlamış mısır gibi arttı.
Fax makinesi nedir ne işe yarar?
Faks makineleri, tarayıcılar, yazıcılar ve modemler gibi bileşenleri bir araya getiren ve bunları bir telefon hattına bağlayarak faks iletişimini gerçekleştiren elektronik cihazlardır. Çok renkli faks kağıdı kullanarak, bu cihazlar aracılığıyla farklı türde belgeler göndermek oldukça mümkündür.
Belge numarası kaç haneli olur?
Dijital Vergi Dairesi. 6183 sayılı Kanun’un 48. maddesi çerçevesinde “Belge numarası ile ödeme” menüsü üzerinden ödeme planınızda yer alan 20 haneli tahakkuk belge numarası/ödeme planı belge numarası/erteleme dosya numarası ile ödeme yapabilirsiniz.
Belge seri numarası nedir?
Belge seri numarası; Fatura, irsaliye ve satın alma fişi gibi belge türlerinin sistematik olarak işlenmesi için kullanılır. Kağıt fatura, irsaliye ve satın alma fişi düzenleyen kişi veya kurumlar, faturalarını bu belgelerdeki seri numarasına göre düzenlerler.
Kimlik belge numarası nedir?
Kimlik numarası 11 haneden oluşan bir sayıdır. Son iki hane çek numarasıdır. Bu son iki hane ilk dokuz haneden bir algoritma tarafından hesaplanır.
Dokümanların Türkçe karşılığı nedir?
Belge kelimesi esasen genel anlamıyla “belge” olarak ifade edilir. Elbette bir belge olarak da öne çıktığı söylenebilir.
Arşiv Türkçe mi?
Arşiv kelimesinin kökü archivum olup, antik Yunanca arkheion kelimesinin Latince versiyonudur.
Bireysel Türkçe mi?
Türkçe kökenli bir kelime olmasına ve günlük hayatta yaygın olarak kullanılmasına rağmen, gerçek anlamı bilinmeyen bazı kelimeler de vardır. Söz konusu kelimeler arasında “birey” kelimesi de yer almaktadır. “Birey” kelimesinin anlamını bilmeyen kişi sayısı oldukça fazladır.
Varsıl olmak nedir?
Var “mevcut olmak” ve “bulunmak” anlamına gelirken, “rich” kelimesi “zengin” anlamına gelir. Bu kelime, “poor” kelimesi gibi, sonuna türetilmiş bir ek eklenerek oluşturulmuştur. Rich kelimesi cümlede sıfat olarak kullanılmıştır. Örnekler: 1- Zengin bir ailem olmasına rağmen, maddiyattan çok sevgiye değer veririm.