Nişasta Diğer Adının Ne Olduğu?
Nişasta, karbonhidrat olarak sınıflandırılan polisakkaritler (çok karbonhidrat molekülleri) yani çoklu şekerler arasında bulunan, glikoz, fruktoz ve sakkaroz gibi monosakkaritlerin polimerlerinden oluşan genel bir terimdir. Nişasta, şeker, şekerlerin çözünürlüğünde çözünmeyen veya çok yavaş çözünen, sıklıkla nişasta şurubu olarak adlandırılan bir madde olarak bilinir. Nişasta diğer adı Amaninoz olarak bilinir.
Nişastanın Farklı Tipteki Şekerlerden Oluşması
Nişastanın farklı tipteki şekerlerden oluşması, nişasta yiyeceklerin diyetinizdeki yerini almasının önemli bir sebebidir. Nişastanın, glikoz, fruktoz, sakkaroz, laktoz ve maltoz gibi monosakkaritlerden oluşması, nişastalı gıdaların bağırsaklarını çok daha hızlı sindirmesine ve vücudunuz tarafından çok daha kolay emilmesine olanak sağlar.
Nişastanın Faydaları
Nişastanın faydaları düşünüldüğünde, çok fazla sayıda insanın bunu diyetlerine dahil etmesinin sebebi açıktır. Nişasta çeşitli besinlerin içeriğinde bulunur ve sağlık faydalarına katkıda bulunur. Çeşitli kabuklu yiyecekler, baklagiller, meyveler, tam tahıllı gıdalar, mısır, patates ve patates unu gibi besinler nişastadan zengin besinlerdir. Nişasta, metabolizmanızın düzenli çalışmasını ve insülin seviyenizi düzenli tutmanızı sağlayarak kandaki şeker seviyesini düzenler. Ayrıca, nişasta, vücudunuzun zindelik kazanmasına ve kas kütlesinin artmasına da yardımcı olur. Nişasta ayrıca, sindirim sistemini düzenleyerek çalışmasını destekler ve sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.