İçeriğe geç

Alçak Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Alçak ve yüksek eş anlamlı mı?

Birbirine zıt olan iki kelimeye zıt anlamlı denir. İnsanlar Türkçe kelimelerden biri olan “low” kelimesinin zıt anlamını ararlar. “High” kelimesi herkesin duyduğu kelimelerden biridir. Low ve high zıt kelimelerdir.

Alçak gönüllü eş anlamı nedir?

Mütevazi kelimesi, mütevazı anlamına gelir ve “alçakgönüllü” kelimesiyle eş anlamlıdır. Bu iki kelime cümle içinde birbirinin yerine kullanılabilir.

Alçak kelimesinin eş anlam zıt anlamlısı nedir?

Low kelimesinin zıt anlamlısı yüksek anlamına gelir. Low kelimesinin Refi, Supreme, Ulu, Up gibi birçok zıt anlamlısı vardır. Türkçe bir kelime olan “Low”un zıt anlamlısı Arapça ve Farsça kelimelerdir. Low kelimesinin zıt anlamlıları, bulundukları yerden daha yüksek olan değerleri de ifade edebilir.

Alçağın anlamı nedir?

“Alçak” kelimesi aslında iki farklı anlamda ele alınır. Bunlardan biri gerçek anlamı olup, tabana yakınlığı veya tabandan küçük bir mesafeyi belirtir. Aynı zamanda ikinci anlamıyla bir kişinin karakterinin bozulması ve bir olay karşısında mahcubiyet duyması olarak ifade edilir.

Yüksek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

YÜKSEK KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI Birden fazla eş anlamlısı bulunan yüksek kelimesinin eş anlamlıları: Erdemli, asil, şiddetli, güçlü, yüce, seçkin, refi, yüce, murtefi ve etkili kelimeleridir.

Yüksekliğin zıt anlamlısı alçak mıdır?

High kelimesinin eş anlamlıları “en üst, güçlü, sert, erdemli, kudretli” gibi kelimelerdir. Burada görebileceğiniz gibi, high kelimesinin zıt anlamlıları “alçak, zayıf, etkisiz” gibi kelimelerdir.

Alçak gönüllü olana ne denir?

Tevazu kavramı sözlüklerde; mütevazı olmak, alçak gönüllülük göstermek, kibirden uzak durmak gibi anlamlara karşılık gelir. Kibir ve küstahlığın tam tersidir.

Alçakgönüllülük nasıl yazılır?

HUMBLE KELİMESİNİN ANLAMI Kendi değerini küçümseyen ve başkalarını kendisiyle eşit gören (biri) anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak humble olarak yazılır. Doğru kullanımı humble şeklinde olmalıdır.

Alçak gönüllü ne demek TDK?

“Tevazu sahibi olmak” ifadesinin TDK sözlüklerindeki anlamı ise şöyle: – Alçakgönüllü, mütevazı, kendi değerini küçümsemeyen, başkalarını küçümsemeyen, kibirlenmeyen kişi.

Alçak türemiş midir?

düşük – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe “uysal, nazik, küçümseyici, yavaş” anlamına gelen “alkasi” kelimesinden türemiştir.

Uzak zıt anlamlısı nedir?

Uzak kelimesinin zıt anlamı açıktır. “Uzak” kelimesi ile “yakın” kelimesinin zıt anlamlara sahip olduğu görülmektedir.

Muhafazakarın zıttı nedir?

Dolayısıyla muhafazakârlık, büyük değişimleri hemen gerçekleştirmeyi hedefleyen devrimciliğin tam tersidir.

Alçak kime denir?

İnsanların saygı ve her şeyden önce takdir kazanmak için sahip olması gereken niteliklerden biridir. Kendilerini övmeyen veya işlerini toplum içinde yapmayan insanlar bile mütevazı insanlardır. Olgun ve kendine güvenen ve kendilerini değerli gören insanlar mütevazıdır.

Ağırın zıttı nedir?

Ağır kelimesinin zıttı; hafiftir. Ağır ve hafif kelimeleri birbirinin zıttı olarak tanımlanmıştır. Ayrıca, “ağır” ve “hafif” kelimelerinin örneklerini vermek bir pekiştirici olabilir.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Yüksek eş seslisi nedir?

“Yüksek” kelimesinin en iyi eşanlamlısı “yüce”dir. Bu genellikle birçok kişi tarafından farklı cümlelerde kullanılır.

Eş anlamlılık ne demek?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Yavaş kelimesinin eş anlamı nedir?

Yavaş kelimesinin eş anlamlıları olarak kabul edilen kelimeler yumuşak, yavaş ve ağırdır. Ayrıca, “hafif” ve “düşük” kelimeleri nadiren kullanılır.

Tavan eş anlamlısı ne demek?

Tavan kelimesinin eş anlamlılarını bilmek bu kelimeyi analiz etmede yardımcı olacaktır. Bu kelimeler “donanım, çekirdek, panelleme”dir. Ayrıca tavan kelimesinin zıt anlamlıları da çok önemlidir. Bu kelimenin zıt anlamlıları “taban, sebep”tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yeni Escort